Ansattes tips for 17.mai

07. May 2024

Ansatte deler sine beste tips for en vellykket feiring med de du er glad

Det er tid for å stryke skjorten, dampe kjolen, finne frem flagget og pusse sølv. I år som i fjor blir det latter, is, buekorps, sang og mer eller mindre smilende barn med flunkende nye 17. mai fløyter.

På nasjonaldagen myldrer det i Bergen sentrum. Enten du skal feire dagen i byen med tog, god mat og godt selskap eller om planen er å ta med familien til skolen i nærområdet for lek og moro, så har Galleriet alt du trenger til den store dagen.

Infinity

Helene Nøkleby Smøraas fra Infinity har for anledningen tatt på seg sin favorittkjole.

– Mitt favorittantrekk for den kommende festsesongen er en viskosekjole fra Camilla Pihl med et nydelig blomstermotiv. Denne kjolen passer til alle festlighetene i mai, og ikke minst sommerfesten og sene sommerkvelder i juni, forteller hun.

Kjolen er sval og behagelig å bruke, og det vakre stoffet legger seg utrolig fint. I tillegg har kjolen fine armer med en feminin puff.

– Jeg elsker fargene og de trekte knappene nedover. Du kan i tillegg style den på mange ulike måter. Selv ville jeg valgt en rosa veske og noen rosa sko, men du kan helt fint bruke nude pumps til. Om det blir kjøligere på kvelden kan du gjerne ta et blått kast over skuldrene for å plukke opp den fine blåfargen i kjolen, forteller hun.

Noa Noa

Madeline Tybäck er også en av de som gleder seg til den store dagen. Hun jobber på Noa Noa på Galleriet og er i disse dager opptatt med å hjelpe både små og store med å finne akkurat det rette antrekket. Selv har hun en soleklar favoritt.

– Jeg elsker denne kjolen fra Odd Molly, et nytt merke som vi nå fører. Kjolen er veldig klassisk i fasongen. Den har utrolig fine detaljer, i tillegg til at materialet er laget av lett viskose som puster veldig fint om vi skulle være så heldig å få varmt vær.

Hun forteller at kjolen kan styles både opp og ned, alt ettersom hvilken anledning du trenger den til.

– Kanskje du vil åpne kragen og ha et fint smykke på? Ellers er kjolen også utrolig fin sammen med store øredobber. Den kan brukes til hverdag og til fest, kjolen kan styles med noen fine hvite joggesko eller noen kule sandaler, forklarer hun og legger til:

– Den nydelige grønnfargen fremhever også en solkysset hud.

Skoringen

Når du har valgt kjole er det selvfølgelig én ting som er minst like viktig. Nemlig sko. Det er en kjent sak at man ofte går et høyt antall skritt på nasjonaldagen, enten om man går i tog eller løper etter ivrige barn.

Da er det fint at Kristin Grimstad og resten av gjengen på Skoringen er ekspert på nettopp det: behagelige pensko.

– Det som er viktig for meg når jeg skal velge finsko, er å velge sko som passer til forskjellige plagg og ulike anledninger. Selv går jeg ofte for nøytrale farger slik at skoene passer til flere farger og ulike antrekk. Ellers er det jo også veldig gøy med et nøytralt antrekk og knall rosa eller blå sko, ler Kristin.

Hun forteller at bergensere er opptatt av å ha komfortable, men fine sko på nasjonaldagen og har valgt seg ut tre favoritter som hun gjerne anbefaler kundene sine.

– Det er viktig å tenke komfort dersom man skal ha lange dager i de samme skoene. Se til at de sitter godt på foten og kjennes gode å gå med. Om du ønsker høye hæler er det et lurt tips å se etter en litt tykkere hæl.

Adam og Eva

Når antrekket er i boks, kan det være fint å tenke hvilken frisyre man ønsker. Hos Adam og Eva har de lang fartstid med å style hår til ulike anledninger. Det kan være alt fra bryllup og konfirmasjon, til sommerfester og andre private anledninger som runde dager og jubileer.

Maricel Salazar er art director hos Adam og Eva på Galleriet og har hendene fulle når vi nå går inn i mai.

– Nå har vi mye å gjøre. Det er konfirmasjon, dåp og bryllupsforberedelser, i tillegg til mange store eventer fremover. Det er skikkelig gøy!

Hun forteller at det i de siste årene har blitt veldig trendy med fletter og tvinning i håret.

– Jeg synes jo at det er utrolig fint med en half-up til bunad. Altså at du har halve håret oppsatt. Vi befinner jo oss faktisk i Bergen, så man bør kanskje ta høyde for at det ofte kan regne på 17. mai. Da er det viktig med en god teksturspray, forteller hun.

Hun forklarer at det er viktig å ha en god varmebeskyttelse i håret og til det anbefaler hun Shu Uemura sin holdspray fordi den føles lett, samtidig som den gir en utrolig fin hold. I tillegg anbefaler hun tekstursprayen IGK Beach Club.

– Disse produktene er utrolig gode for å holde flettene fine. I tillegg er produktene perfekte å bruke dersom du skal lage litt fall i håret. Regner det litt da, så skal likevel håret holde frisyren godt, avslutter hun.

Fredrik & Louisa

I første etasje på Galleriet finner du Fredrik & Louisa. De er eksperter på make-up og hudpleie. Make-up artist Kavin Hashim hjelper gjerne kunder med å finne produktene de trenger til den store dagen.

– Om våren og sommeren er det mange som ønsker seg en solkysset hud full av glød. Det viktigste å huske på om du ønsker en glødende look som holder lenge, er en god base, etterfulgt av en lett foundation. I tillegg ville jeg avsluttet med et fint solpudder og litt blush i en frisk farge, forteller hun.

En vanlig tabbe mange gjerne gjør når det kommer til solpudder er at de påfører solpudder i hele ansiktet. Det fraråder Kavin på det sterkeste.

– Solpudderet skal påføres som et tretall på hver side av ansiktet. Da fremhever du konturene i ansiktet og gir ansiktet et lite løft. Avslutt gjerne med en frisk blush, forklarer hun og viser.

Hun har plukket ut et utvalg av produkter som hun anbefaler sine kunder, men understreker at kunder gjerne må komme innom butikken, slik at hun og hennes dyktige kolleger kan finne akkurat riktig produkt til din hud.

I tillegg til god sminke på selve dagen, anbefaler hun gjerne å preppe huden best mulig kvelden før. Derfor anbefaler hun en askepott-maske fra La Prairie. Denne påføres kvelden før og jobber godt gjennom natten. Det er nemlig godt kjent at når kroppen sover, så jobber huden, og med nattmasken fra La Prairie så gir du huden de beste forutsetningene for å våkne uthvilt og full av glød.

– Denne nattmasken inneholder kaviarekstrakt som jobber med oppstramming og glød. I tillegg gir den rikelig med fuktighet og næring til huden. Masken skal påføres etter kveldens renserutine og vaskes av den påfølgende morgenen, avslutter hun.

Kundeklubb

Vi tar ekstra godt vare på våre kundeklubbmedlemmer, meld deg inn 
og få eksklusive tilbud og invitasjoner.

Gavekort

Den perfekt gaven! Kjøp vårt elektroniske gavekort i vår gavekortautomat. Gavekortet kan benyttes i alle senterets butikker.

Klikk & Hent

Vi tar ekstra godt vare på våre kundeklubbmedlemmer, meld deg inn 
og få eksklusive tilbud og invitasjoner.
Scroll to Top

Ordinær åpningstider

Man-fre 9.00 – 21.00

Lørdag   9.00 – 18.00

BIT
Man-Fre 7.30 — 21.00
Lørdag 7.30 — 18.00

Lerøy Mat
Man-Fre 7.30 — 21.00
Lørdag 7.30 — 18.00

Fly Chicken
Man-Lør 11.00 — 22.00
Søndag 12.30 — 21.00

Sabrura
Man-Lør 10.00 — 23.00
Søndag 12.00 — 23.00

Holy Cow
Man-Tirs 11.00 — 21.00
Fre-Lør 11.00 — 22.00
Søndag 12.00—21.00

Backstube
Man-Fre 7.00 — 21.00
Lørdag 8.30 — 18.00
Søndag 10.00 — 18.00

Byhyggen
Man-Fre 10.20 — 20.00
Lørdag 7.30 — 18.00
Søndag 10.00 — 18.00

Joe & The Juice
Man-Fre 9.00 — 21.00
Lørdag 9.00 —18.00
Søndag 10.00 — 18.00

Fruktbar
Man-Fre 9.00 — 21.00
Lørdag 09.00 — 18.00

Aktuelt

Filter

Shop Child Category

Sorter

Aktuelt

Filter

Article Category Filter