Hopp til hovedinnhold

Helgekos!

panchetta fra ferskvaredisken Nærbilde av panchetta

Lag en skikkelig koselig Morsdags og Valentineshelg med noe ekstra godt til middag. Hos Lerøy Mat finner du #porchetta i disken denne helgen. Ser utrolig fristende ut synes vi. 

Men hva er egentlig Porchetta?

Porchetta er rett og slett det italienske navnet på Ribberull. Supersaftig ribbekjøtt som er fyllt opp med gode smaker. Jeg simpelthen elsker mat som dette! Ribberullen stekes i stekeovnen – eller du kan hive den på grillen og du har tilgang til det nå på vinterstid.

Oppskrifter på tilbehør og steking:

Råstekte poteter
700–800 g poteter
1 ss salt
1 dl olivenolje
½ dl andefett (hvis du har)
1 ts Maldonsalt

Aioli
3 fedd hvitløk
4 eggeplommer
2-3 dl maisolje eller annen nøytral olje
1-2 ss sitronsaft
1-1 ½ ts salt
pepper

Steking

For stekeovnen: Forvarm stekeovnen til 225 grader. Legg ribben i en langpanne og stek den i15 minutter før du skrur varmen ned til 150 grader og steker videre i 3 timer. Sett på grillelementet de siste minuttene slik at svoren blir helt sprø.

For grillen (du må ha en grill med lokk og gjerne et termometer): Varm grillen. Grill ribberullen over direkte varme i 3-4 minutter på hver side. Flytt den over på indirekte varme og stek den i 3 timer. Snu rullen innimellom. Temperaturen i grillen skal ligge rundt 150 grader. Bruker du kullgrill, må du fylle på med kull underveis. Du må hele tiden holde et øye med grillen, for det vil renne en del fett fra kjøttet, og det kan lett ta fyr.

Skrell potetene og del hver potet i 2 eller 3 biter. Kok opp ca. 1 ½ liter vann og tilsett alt saltet. Ha i potetbitene. Kok opp igjen, sett på et lokk og kok potetene i 5 minutter. Hell av vannet før du rister på kasserollen noen ganger slik at potetene får en rufsete overflate. Så langt kan du gjøre i god tid i forveien.

Ta kjøttet ut av stekeovnen og pakk det godt inn. La det hvile mens du lager ferdig potetene. Ha potetene i en ildfast form og hell over all oljen og fettet. Har du ikke andefett, kan du tilsette litt mer olivenolje. Fordel over Maldonsaltet og bruk fingrene til å blande alt godt.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og stek potetene til de blir gyllenbrune og sprø. Det tar rundt 25 minutter.

nærbilde av fyllet til panchettaen

Dette må vel være den utlimate morsdagsmiddagen? Du finner alt du trenger til måltidet hos Lerøy Mat i kjelleren. Der finner du også mye god is eller bakverk om du vil ha noe ekstra godt til dessert også.

, , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar