Hopp til hovedinnhold

The Body Shop – Miljø og bærekraft

Vi i The Body Shop har siden start vært involvert og engasjert i å ta vare på planeten vår – både mennesker, dyr og miljø. Vi har forpliktet oss til å opptre så bærekraftig som mulig innenfor vår bransje, og vi streber hver dag etter å redusere vår innvirkning på planeten.

En viktig del av dette er emballasjen til våre produkter, og denne er hele tiden under vurdering for å lage fremtidsrettede løsninger. Vårt miljøansvar er helt logisk – vi ønsker på sikt å gi mer tilbake enn vi bruker.

bodybutter i resirkulerbar emballasje

100% vegansk innen utgangen av 2023.

Vi skal bli det første skjønnhetsmerket som fjerner alle animalske ingredienser fra hvert eneste produkt. Innen utgangen av 2023 skal alle våre produkter være 100% veganske, og sertifisert av The Vegan Society. The Vegan Society er gullstandarden innen vegansk sertifisering, og har sertifisert over 50 000 produkter rundt om i verden. Akkurat nå er 100% av våre produkter vegetariske, og 60% av dem veganske, noe som betyr at du kan bruke alle våre produkter med ren samvittighet.  Mange av våre bestselgende produkter er allerede veganske, dette inkluderer Tea Tree-serien,vår Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, vår Body Yogurt og vår ikoniske Body Butter.

Tea tree olje, bodybutter og showergel

Resirkulerbar emballasje.

Som del av vår emballasjestrategi, har vi gjennomgått hele vårt produktsortiment, og vi jobber med hvordan vi skal øke andelen emballasje som kan resirkuleres i fremtiden.

Nå kan mer enn 68% av vår emballasje teknisk sett resirkuleres. Innen 2025 vil all vår emballasje innenfor kategoriene kropp, bad og hår være fullt ut resirkulerbare.

Vårt langsiktige mål er å utvikle en sirkulær modell for vår emballasje, noe som betyr at vår emballasje skal gjenvinnes eller gjenbrukes i sin helhet.

 

Community Fair Trade.

Allerede i 1987 startet vi vårt eget program for solidarisk handel – Community Fair Trade. Over 30 år senere, står programmet sterkere enn noen gang. Vi kjøper etiske høykvalitetsprodukter og ingredienser fra tusener av produsenter, bønder og håndverkere over hele verden. Programmet hjelper våre leverandører å få tilgang til verdensmarkedene og investere i miljøprosjekter og sosiale prosjekter som kommer lokalsamfunnet til gode. Samtidig får vi de fineste ingredienser til våre produkter. Community Fair Trade er vårt eget, skreddersydde program, grunnlagt og drevet utelukkende av The Body Shop. Det er det største programmet for solidarisk handel/fairtrade i hele kosmetikkindustrien. Å ha vårt eget program utgjør en forskjell fordi det gir oss en autentisk kjennskap til produsenter og leverandører.

Kvinnelige søppelplukkere i India

 

Plastic for Change.

Vi i The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Gjennom Community Fair Trade får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold og bedre arbeidsforhold. I India jobber vi med en organisasjon som jobber sammen med søppelplukkerne, og jobber utrettelig med å rydde byens gater for avfall og plast. Etter at plasten er plukket og sortert i avfallshåndteringssentrene blir den vasket, presset sammen og transportert til Europa hvor den blir vasket igjen og sterilisert. Det ferdige materialet blir testet etter matvarestandard, og deretter resirkulert inn i vår emballasje.

 

, , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar