Hopp til hovedinnhold

Stopp menneskehandel!!!

The Body Shop har en underskriftskampanje gående som heter «Stopp menneskehandel» der underskriftene skal leveres til statsminister Jens Stoltenberg i juni. Hittil har over 78 000 nordmenn signert på oppropet mot menneskehandel.

På verdensbasis er over 1,2 millioner barn og unge hvert år ofre for menneskehandel. Dette gjør menneskehandel til den tredje største og den raskest voksende kriminelle virksomheten i verden. “Menneskehandel skjer på alle kontinenter, i alle regioner og i alle land, fra de fattigste til de rikeste – det skjer også her i Norge,” sier Karstensen. ”Derfor oppfordrer vi norske myndigheter til å gjøre mer for å identifisere og redde barn som er ofre for menneskehandel. «

Siden august har over 78 000 mennesker i Norge undertegnet oppropet, og kjendiser som blant annet Yoko Ono, Sienna Miller, Mari Maurstad, Petronella Barker og Haddy N’jie har også gitt sin støtte til denne viktige saken. Nå er også Mhoo blant støttespillerne. ”Vi er glade for at Mhoo hjelper oss med å få oppmerksomhet rundt saken,” sier Camilla Karstensen.” Det er et samfunnsengasjert band som blant annet har gitt julebordskonserter til inntekt for Utviklingsfondet.

Mhoo har en liten akustisk minikonsert hos The Body Shop på Galleriet i dag kl. 19.00-19.20. 

Mhoo spiller på Kvarteret førstkommende fredag, men stikker først en tur innom The Body Shop på Galleriet for å støtte kampanjen Stopp menneskehandel av barn og unge.  Det lovende Tønsberg-bandet er nettopp ferdig med studioinnspilling i Sverige når de spiller i Bergen. ”Menneskehandel er brudd på barns grunnleggende rettigheter,” sier Miriam Kjølen, Oda Dahl, Yngvild Flatøy og Håvard Tanner i Mhoo ”Vi oppfordrer folk til å møte opp i butikken og undertegne oppropet mot menneskehandel.”

Samarbeid med PRESS-Redd Barna Ungdom

I Norge samarbeider The Body Shop med PRESS Redd Barna Ungdom for å påvirke norske myndigheter til å innføre tiltak som redder flere barn. “I 2009 ble 292 personer identifisert som offer for menneskehandel, 69 av dem var barn,” sier Camilla Karstensen. “Fordi menneskehandel er en kriminell virksomhet, er det er grunn til å anta at mørketallene er store. I tillegg forvinner det hvert år flere titalls barn fra norske asylmottak som ingen vet hvor ender opp”.

For smakebit på Mhoo: http://tb.no/kultur/dette-kan-selge-over-hele-verden-1.5956180

,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar