Hopp til hovedinnhold

Marni designer for H&M

Det er med stolthet H&M kunngjør designsamarbeidet med det italienske merket Marni som kommer til våren. Marni er kjent for oppfinnsomhet og originale trykk og er et av moteverdens mest avholdte varemerker.

Grunnlegger og kreativ leder Consuelo Castiglioni har laget en vårkolleksjon for H&M for både dame og herre som fanger opp selve essensen til Marni. Kolleksjonen vil være tilgjengelig i rundt 260 butikker og på nettet fra 8. mars 2012. Den omfatter både klær og accessoirer, alt til H&M-priser, slik at alle har anledning til å ta del i Marnis verden.

“Jeg ønsket å skape en ekte Marni-garderobe ved å finne tilbake til alle våre favorittplagg i signaturstoff og -trykk. Som alltid er jeg glad i å kombinere trykk og farger, blande moderne tribal med Bauhaus-grafikk og legge til sporty, funksjonelle detaljer,” sier Consuelo Castiglioni, grunnlegger og kreativ leder.

“Alle i H&M elsker kolleksjonen, og det tror vi at våre kunder også vil gjøre. Marni har et moderne preg i alt de gjør, og blander trykk og accessoirer på en leken og chic måte. Det er fantastisk å se hvordan Consuelo Castiglioni koordinerer designen og setter sammen nye kombinasjoner av trykk og farge, med en utrolig håndverksfølelse bak hvert eneste plagg. Kolleksjon kommer til butikkene på helt rett tidspunkt og understreker på en flott måte at det er vår,” sier Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M.

Foto: H&M/Magnus Magnusson

Marni er et varemerke som konsekvent går sin egen vei, og som setter sine egne trender for trykk, snitt og silhuett, alltid på en leken og elegant måte. Marni er fortsatt et familieeid selskap, også etter at det har vokst til et internasjonalt luksusmerke med butikker over hele verden.

Marnis kolleksjon for H&M gjenspeiler all den selvstendighet og eksperimentering som merket er kjent for, med fargesterke trykk over det hele, brukt i lag på lag som både matcher ogmismatcher. For dame er fargene sterke og trykkene fremtredende, enten de er Afrika-inspirerte eller består av enklere fargeblokker. Alle silhuettene er typiske for Marni, med vide foldeskjørt, kjoler, korte bukser og jacquardstrikk, og stoffene spenner fra silke til bomullspoplin. Kolleksjonen omfatter også smykker, sko, vesker og skjerf for å gjøre stilen komplett.

For herre er fargene og stoffene myket opp for en avslappet variant av basisplagg, i sann Marni-stil. Trykk brukes på en diskré måte, ofte i fôr eller som kontrastdetaljer på skjorter, og silhuetten er herreklassikere i en moderne og uformell utgave. Marni-kolleksjonen representerer det foreløpig siste designersamarbeidet for H&M, som tidligere har samarbeidet med varemerker som Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo, Lanvin og nå sist Versace.

Informasjon om Marni: www.marni.com

Foto: H&M/Magnus Magnusson

, ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar