Hopp til hovedinnhold

Lanvin med eksklusiv kolleksjon for H&M

I dag mottok jeg en pressemelding fra H&M der de kunngjør at Lanvin skal være gjestedesigner høsten 2010. Lanvin er en av 2000 tallets mest innflytelsesrike motehus. Det er Lanvins kunstneriske leder Alber Elbaz og herreklærdesigner Lucas Ossendrijver som skal designe kolleksjonen som kommer til rundt 200 H&M butikker verden over 23. november. Dette blir en av årets mest etterlengtede motehendeler, og kolleksjonen med både dame – og herreklær vises globalt for første gang 2. november.

 

H&M foreslo et samarbeid for å se om vi kunne oversette den drømmen vi har skapt hos Lanvin til et bredere publikum uten å fire på kvaliteten. Tidligere har jeg sagt at jeg aldri vil lage en massemarkedskolleksjon, men det som tente meg, var tanken på at det er H&M som velger luksus, fremfor Lanvin som velger massene. Dette har vært en eksepsjonell opplevelse – hvor to bedrifter i motsatte poler kan samarbeide fordi vi deler samme filosofi om å bringe glede og skjønnhet til menn og kvinner over hele verden.» forteller Alber Elbaz, kunstnerisk leder hos Lanvin.

“Vi er så glade for kolleksjonen Lanvin lager for H&M. Det er utrolig spennende. Lanvin tilfører H&M en luksuriøs fransk tradisjon som også er moderne og leken. Det er en typisk Lanvin kolleksjon, med deres snitt, skredderkunst og mye fokus på form og detaljer for både kvinner og menn. Lanseringen i november blir full av fantastiske overraskelser.» Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver hos H&M.

Etter at Alber Elbaz fikk stillingen som kunstnerisk leder for Lanvin i 2001, har han revolusjonert det Paris-baserte klesmerket, som ble lansert i 1889 av Jeanne Lanvin, til et av de viktigste motehusene i verden, som alltid ligger i forkant med nye ideer. Alber Elbaz har vært i forkant av mange av de største trendene i det siste tiåret – blant annet bånd, rosetter, perler, rå kanter, fristende farger og metalliske detaljer. Alber Elbaz mestrer snitt og har et instinkt for stoff og materialer som gir arbeidet hans et svært personlig preg. Det gjør at man umiddelbart kan kjenne igjen et plagg fra Lanvin. Siden lanseringen av en ny kleslinje for herre i 2006, har Alber Elbaz også forvandlet herrenes garderobe, og skapt herreklær med en avslappet eleganse, som er like spesielle som dameklærne.

Lanvin er den siste i rekken av motehus som samarbeider med H&M. Tidligere kolleksjoner er designet av blant annet Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons og Sonia Rykiel. En nyhet er at Lanvin kolleksjonen blir presentert for verden gjennom en filmpremiere 2.november. Filmen blir tilgjengelig for alle på internett, på www.hm.com. Etter filmpremieren er det bare tre uker til kundene får muligheten til å skaffe seg de ettertraktede plaggene fra Lanvin for H&M.

Kilde: H&M

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar