Hopp til hovedinnhold

H&Ms Fashion Against AIDS

Fashion Against AIDS (FAA) er et viktig initiativ for H&M, og i år kommer kolleksjonen med en helt ny vri. FAA er en kampanje som har til formål å skaffe midler og øke bevisstheten om AIDS, og kampanjen har så langt gitt over SEK 41 millioner til Designers Against AIDS (DAA) og flere andre internasjonale HIV/AIDS-prosjekter. HIV/AIDS-budskapet er like viktig for unge kvinner som for unge menn, så det passer fint at alle kan bruke den sporty unisex-kolleksjonen på sin egen måte. Kolleksjonen finnes på H&Ms Divided-avdelinger fra 28. april, og 25% av inntektene fra salget vil bli gitt til HIV/AIDS-prosjekter for unge rundt omkring i verden.

“Vi ønsket å lage en unisex-kolleksjon med en sporty følelse. Det var befriende å kunne tenke på snitt, form og stoff, i stedet for hvilket kjønn det skulle passe til. Nøkkelplagg er t-skjorter med tekst og en sporty jakke med glidelåsdetaljer, som kan brukes på alle mulige måter. FAA er viktig, for det er fortsatt avgjørende å gjøre ungdommer bevisste på HIV og AIDS,” sier Ann-Sofie Johansson, designsjef i H&M.

[nggallery id=4 template=»galleryview»]
Alle foto fra: H&M

“H&Ms FAA-kampanjer er ekstremt viktige ettersom det er av stor betydning å spre budskapet til ungdom over hele verden om å være forsiktige og ha sikker sex. Hovedbudskapet er: Livet er fantastisk, så ta vare på det og tenk sikkerhet, både når det gjelder deg selv og din partner. HIV finnes over alt, ikke bare i Afrika, ikke bare blant homofile – HIV angår oss alle. Hvis du er gammel og klok nok til å elske, er du også gammel og klok nok til å være forsiktig,” sier Ninette Murk, grunnlegger og creative director i DAA.

Unge kvinner leker med boyfriendstilen, og unge menn mikser stadig mer med klesstilen. Utgangspunktet er form og detaljer, med sporty t-skjorter, korte jakker og parkaser som er laget for å gjøres personlige: Ermene kan brettes opp eller tas av, det kan være belte i livet, og plaggene kan tilpasses på mange ulike måter. Komfort er en nøkkelfaktor, og vi finner både naturfarger og bleke pasteller, noe som betyr at plaggene kan brukes av alle. En drapert nylonparkas ser akkurat ut slik den er, men den kan også bli en kjole til jenter når man tar av ermene og fremhever midjen. De overdimensjonerte eller asymmetriske t-skjortene med tekst kan brukes på mange forskjellige måter, og kolleksjonen er full av perfekte treningsbukser, singleter og shorts til å ønske sommeren velkommen i.

Dette er det fjerde året til H&Ms FAA-initiativ, som har til mål å fremme sikker sex og øke bevisstheten rundt HIV/AIDS gjennom budskapene i kolleksjonen og gjennom arbeidet til organisasjonene som mottar midler fra salget. Pengene deles mellom Designers Against AIDS (DAA), den frivillige organisasjonen som brakte konseptet Fashion Against AIDS til H&M og som fremmer bevissthet rundt HIV/AIDS blant unge gjennom nye metoder for opplæring og kampanjer, YouthAids, med fokus på prosjekter i Haiti og Russland for å hindre spredningen av HIV/AIDS i vedvarende utsatte områder, MTVs Staying Alive Foundation og UNFPA, FNs befolkningsfond.

Illustrasjon: H&M

,

One Response to H&Ms Fashion Against AIDS

  1. Ulrikke 24. februar, 2011 på 12:44 #

    <3<3

Legg igjen en kommentar