Hopp til hovedinnhold

Conscious Collection – bærekraftig mote fra H&M

Foto: H&M

Denne kolleksjonen for dame, herre og barn går over tid og er laget av miljøtilpassede og mer miljøvennlige materialer som økologisk bomull, Tencel ® og resirkulert polyester. H&Ms designere har latt seg inspirere av forskjellige nyanser av hvitt, som er en av vårens viktigste farger. En minimalistisk, figursydd stil kombineres med romantiske blonder, Broderie Anglaise, rysjer og drapering. Conscious Collection vil være i salg i alle H&M-butikker fra 14. april.
”Det dreier seg ikke lenger utelukkende om økologisk bomull. I dag finnes det mange muligheter for å lage en komplett moteerklæring med eco smarte materialer. Ved å designe periodiske Conscious Collections har vi anledning til å vise hva som er mulig med mer bærekraftige tekstiler,” sier Ann-Sofie Johansson, designsjef i H&M.
”Hvite nyanser er sesongens viktigste motetrend, og den føles helt rett til denne kolleksjonen. Hvitt skaper en romantisk følelse med blonder og Broderie Anglaise, men det er også den grunnleggende fargen i en sporty, uformell stil og i en preppy, figursydd stil til herre.”
Klærne til dame er inspirert av en oppdatert romantisk stil der bluser, tunikaer og t-skjorter med Broderie Anglaise er en nøkkeltrend. Volangkjoler er perfekt på dagtid, mens mer dramatiske, greskinspirerte kjoler passer til kveldsbruk. Lange, flagrende skjørt er viktige, og det samme er avklippede shorts. Kolleksjonen omfatter også en perfekt, hvit blazer og bukser med legg for en mer minimalistisk stil. Broderie Anglaise og blondeundertøy inngår også i Conscious Collection.
Klærne til herre er mer preppy med en hvit blazer med to knapper, krageløse skjorter og t-skjorter med knappestolpe. Det finnes også t-skjorter med trykk og striper samt en singlet til å bruke i lag på lag. Buksene er enten femlommersjeans eller figursydde, slik at man virkelig kan mikse. Barnekolleksjonen er full av hvite plagg til gutt og jente. Det dreier seg om volangkjoler, topper, skjørt og t-skjorter, som alle passer godt til jeans eller leggings.
 

[nggallery id=2 template=»galleryview»]

CONSCIOUS MATERIALER: TENCEL®
er et silkeaktig, fornybart materiale produsert med minimal miljøpåvirkning.
ØKOLOGISK BOMULL
er bomull som er dyrket uten bruk av farlige kjemikalier.  
ØKOLOGISK LIN
er lin som er dyrket uten bruk av farlige kjemikalier.
RESIRKULERT POLYESTER
er polyester laget av pet-flasker eller tekstilavfall.  
 

, ,

One Response to Conscious Collection – bærekraftig mote fra H&M

  1. maria 14. april, 2011 på 13:17 #

    Et par av produktene som vises i bildekarusellen over er utsolgt nå, men det er fremdeles masse fint igjen, så fort dere å ta turen oppom 😀

Legg igjen en kommentar