Hopp til hovedinnhold

Nespresso gir nytt liv til gjemte kaffevarianter med Reviving Origins

Oslo, 7 Mai 2019 – Nespresso offentliggjør i dag lanseringen av Reviving Origins. En ny satsing der man gjenoppretter kaffeplantasjer i områder som har vært truet og forhindret i sin kaffeproduktivitet. Dette er et ledd i Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program, der Nespresso jobber blandt annet med kaffeplantasjer i regioner som er preget av konflikter, økonomiske utfordringer eller miljøkatastrofer.

Nespresso vil de neste fire årene investere over CHF10M med målsetning om å oppmuntre utvalgte land til å bli med på en satsing som vil styrke økonomien. Reviving Origins programmet er en del av Nespresso sin samlende investering av CHF500M fra 2014-2020 som er øremerket til det bærekraftige programmet med navnet The Positive Cup.

Reviving Origins vil sørge for lansering av ny kaffe fra øst Zimbabwe og Caquetá i Colombia. Disse utsøkte og sjeldne kaffevariantene er i dag nesten ukjente og har gradvis blitt borte i løpet av de siste ti årene. Som et resultat av Nespresso sin investering har kaffebønder i disse to regionene begynt å bygge opp en bærefraftig virksomhet som styrker økonomi og gir positiv utvikling for samfunnet.

De nye kaffevariantene TAMUKA mu Zimbabwe og ESPERANZA de COLOMBIA vil være tilgjengelig for salg fra mai 2019.

Jean-Marc Duvoisin, CEO i Nespresso sier: “Vi vil gjennom vårt Reviving Origins program få muligheten til å tilby våre kunder disse ukjente og unike kaffevarianter som i dag er ukjente. I tillegg kan vi glede oss over en økonomisk utvikling i områder som tidligere har hatt utfordringer.”

Nespresso oppdaget de spennende mulighetene med å hente frem denne gjemte kaffen når man hadde virksomheter i Sør Sudan i 2011. Limited edition Suluja ti SOUTH SUDAN ble landets andre store eksport etter oljen og bidro i tillegg til en økonomisk balanse for verdens yngste nasjon.

Med denne erfaringen lansererte også Nespresso sitt AAA programme i Zimbabwe og i Caquetá regionen i Colombia (et område som er utilgjengelig grunnet konflikt i landet).

I 2018 kunngjorde Nespresso planer om å bygge opp kaffeplantasjer i Puerto Rico etter at 80 prosent av kaffeplantasjene ble ødelagt av orkanene Irma og Maria i 2017.

 

Introduksjon av TAMUKA mu Zimbabwe

På slutten av 80 tallet, produserte kaffebønder i Zimbabwe over 15.000 tonn med kaffe (U.S. Department of Agriculture); likevel ble produksjonen nesten halvert som et resultat av klimaendringer og økonomisk ustabilitet i landet. I 2017 var produksjonen på under 500 tonn. I samarbeid med den globale non-profit aktøren TechnoServe, har Nespresso etablert samarbeid med den lokale kaffeplantasjen i Manicaland Provinsen, øst i Zimbabwe. Målsetningen er å skape bærekraftig kaffeproduksjon, utvikle ekspertise, skape nye produksjonsteknikker og sørge for riktig håndtering av plantene. Investeringen har bidratt til en forbedret kvalitet av arabica bønnen som vil være tilgjengelig i en begrenset periode i 18 ulike land.

“Dette prosjektet sørger ikke bare for å gjennopplive noen av verdens beste kaffe, men bidrar også til økonimiske muligheter i Zimbabwe sine landige områder,” sier William Warshauer, President og CEO hos TechnoServe. “Som en non-profit bedrift som jobber for å redusere fattigdom, er TechnoServe glade for å kunne bidra til en lysere fremtid for kaffebønder i Zimbabwe sammen med Nespresso.”

TAMUKA mu ZIMBABWE er en kraftig og kompleks kaffe med fruktige og syrlige undertoner og med en hint av røde bær og duer. Kaffen får en kremet konsistens når melk tilsettes, noe som gjør den ideel til bruk i en latte. Kaffen får en balansert og rund smak med søte undertoner av karamell og toffee når kaffen blandes med melk.

Introduksjon av ESPERANZA de COLOMBIA

Kaffe forsvant nesten helt i Caquetá, Colombia da bøndene forlot sine områder grunnet nesten 50 år med konflikter i landet. Nespresso samarbeider nå med lokale bønder og Colombian National Coffee Growers Federation for å reetablere kaffeindustrien. Gjennom AAA Sustainable Quality Program™ tilbyr Nespresso  sine agronomer opplæring og kunnskap rundt bærekraftig dyrking, kvalitetsutvikling og smart vannbruk.

I følge Colombian National Coffee Growers Federation meldes det at ““The Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programmet har hatt en positiv innvirkning på samfunnet og økonomien i Caquetá regionen. Programmet har gjennom forbedret kvalitet og bærekraftige løsninger bidratt til nye muligheter innen kaffeproduksjon i områder som San Vicente del Caguán og Florencia.“

ESPERANZA de COLOMBIA er en delikat og mild kaffe. Den er vakkert balansert med en hint  av gule frukter og korn.

 

Dokumentert av National Geographic

Nespresso har inngått et samarbeid med National Geographic for å dokumentere virkningen av Reviving Origins i Zimbabwe og Colombia. Resultatet vil vises gjennom en fotoutstilling i London og på National Geographic hjemmeside. https://www.nationalgeographic.com/beyond-the-bean.

Rena Effendi, den verdenskjente National Geographic fotografen har besøkt de ulike kaffeplantasjene og sier: “ Jeg blir stadig imponert over den kraften som ligger i menneskers vilje og begeistring. Disse bøndene har kjent på lidelse og motgang, men ser nå et håp og opplever en ny styrke. De ser lyst på fremtiden og den muligheten kaffen bringer med seg inn i livene deres.”

 

Nespresso AAA Sustainable Quality Program

Nespresso samarbeider med kaffebønder gjennom AAA Sustainable Quality™ Program, som har som en målsetning om langsiktig og bærekraftig kvalitet gjennom tett samarbeid med utvalgte kaffebønder. Nespresso jobber i dag med over 100.000 bønder som opplever gevinst fra bistand fra agronomer som gir råd for utvikling av virksomheten. Gjennom deres deltagelse i AAA Programmet, får bøndene muligheten til å forbedre kaffekvaliteten, oppnå bedre kaffekvalitet, styrke lokal velferd og beskytte miljøet.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar