Hopp til hovedinnhold

I dag er det vaffeldagen

 I dag er det vaffelens dag – og for å hedre denne gode desserten – eller godbiten vi ofte bruker til kaffen – stek vafler da vel….

 

 

 

Ca. 10 vaffelplater

50 til 100 g smør
4 egg
5 ss sukker
1/2 ts kardemomme
4 – 4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
5 dl melk

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.

Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.

Rør sammen mel og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør, sukker, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.

Har du rester av rømme kan du ha dette i røren også.

La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene kan du spe med litt kalddt vann eller mer melk.

Stekes og serveres med det du liker – smør, sukker, rømme, syltetøy.

Vaffelens dag – hva er det for en dag egentlig???

Torsdag 25. mars feires vaffelens dag i Europa. Vaffeldagen markerer også avslutningen på vinteren og begynnelsen av våren. På svensk er ordet vaffel en fortolkning av “Vår frues dag” – også kalt Maria bebudelsesdag. Dagen hvor det er 9 måneder til Jesus fødsel.
Vaflenes historie strekker seg tilbake til middelalderen. Da ble vaflene stekt over åpen ild i spesielle firkantede plater med mønstre. I takt med at det kom jernovner i kjøkkene, ble det utviklet andre former for vaffeljern. På slutten av 1800-tallet fikk vi det vaffeljernet som vi kjenner i dag, det runde med hjerteform. Det var den 24 august i 1869 at vaffeljernet oppfunnet av amerikaneren Cornelius Swarthout ble patentert. Amerikanerne feirer vaffeldagen 24. auguist. .139 år og 4 dager etter oppfinnelsen – den 29 august 2008 laget Rolf Moen fra Nord-Odal verdens største vaffel.

Lager du verdens beste vafler – så del gjerne oppskriften din med oss i kommentarfeltet… Goood vaffelens dag!!!

,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar