Hopp til hovedinnhold

H&M med klesinnsamling

2013/02/vaar_dkny20131.jpg

I Norge starter klesinnsamlingen i 21 butikker denne uken bl. a på Galleriet, og fra 18. mars kan kundene levere inn klær i alle 100 H&M-butikker i Norge.

 

Hvert år kastes mange tonn tekstiler sammen med søppelet og ender opp i deponi. Så mye som 95 % av disse klærne kunne fått et nytt liv; gjenbrukt eller resirkulert. Gjennom det globale initiativet, kan H&Ms kunder spare naturressurser og bidra til å redusere den miljømessige skaden som gjøres ved å kaste klær sammen med restavfallet.

 

«Initiativet er først og fremst et miljøprosjekt. Vi har en klar visjon om å minimere mengden av klær og tekstiler som kastes i søppelet. Vi jobber med å finne en varig løsning for gjenbruk og resirkulering av alle tekstilfibre, og klesinnsamlingen er del av dette», sier Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M.

 

Alle klær, uansett merke og stand, blir akseptert. Som takk for hjelpen, mottar kundene en kupong på 10 % på valgfritt plagg for hver pose som leves inn. Klærne blir tatt hånd om av I:Collect, som har en omfattende infrastruktur for gjenbruk og resirkulering av klær.

 

Lansering markert med bytteparty

2013/02/vaar_dkny20131.jpg

 

For å feire lanseringen av klesinnsamlingen, arrangerte H&M Norge et bærekraftig bytteparty i showrommet i Oslo i forrige uke. 5 bloggere; Hippie Hippie Milkshake, Siljes Moteverden, Sara Strand, Gizmolinas og Mamma og Herman, ble invitert til å ta med seg 3 hver av sine lesere.

 

Kristin Fjeld, PR-sjef i H&M Norge, forteller at alle inviterte, inkludert bloggerne, hadde med seg 10 plagg, sko eller tilbehør, og at byttingen foregikk knirkefritt.

 

«Bytteparty er en veldig morsom måte å gi plaggene man ikke bruker lenger en lengre levetid, samtidig som man fornyer egen garderobe. Selve byttingen foregikk ved at alle fikk velge seg ut et favoritt plagg, og hvis flere ønsket det samme plagget ble det trukket lodd. Slik fortsatte prosedyren, og etter 5-6 plagg, når alle hadde fått tak i det de aller mest ønsket seg, var det fritt frem», sier Fjeld.

,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar