Hopp til hovedinnhold

Elefanter ingen adgang

Hva er de tre første tingene du tenker på når du hører ordet «sirkus»? For mange er det «telt», «elefanter» og «klovner». En nysirkusartist vil heller at du skal tenke «Oooo», «aaaa» og «oi!»

Begrepet «nysirkus» kommer fra det franske «cirque nouveau». Denne nye sirkustradisjonen oppsto på 70-tallet, og er en videreutvikling av sirkuskonseptet.

Artistene flyttet fra det det store, runde teltet og inn på mer tradisjonelle scener og erstattet elefantene og de andre dyrene med elementer fra andre kunstarter, som for eksempel ballett, rock, film og varieté. Fokuset skiftet til menneskelige evner og vågemot, i kombinasjon med alt fra ballett-koreografi til motorsykler.

Under årets festspill kan du oppleve nysirkusforestillingen Traces i Grieghallen. Her blir det høyspent akrobatikk, iblandet skating, basket og en god dose dans og musikk, når en gruppe urbane ungdommer utfordrer hverandre til å teste grensene.

Bak forestillingen står kompaniet Les 7 doigts de la main, som hadde en sentral rolle under åpningsseremonien av OL i Sotsji i vinter, og er i ferd med å etablere seg som et av de mest anerkjente i bransjen internasjonalt.

I Traces blander de elegant nysirkus med gatekunst og -akrobatikk. Fellesnevnerne er eksplosiv energi, poesi og humor. «Mad, pulse-raising magic», skrev New York Times.

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar