Hopp til hovedinnhold

Årets påskekrim


Jeg har pratet med Sylvia på Norli for å få henne til å anbefale årets påskekrim. Her kommer topp 3:

Sarah Waters  – Den lille fremmede kr 399,-

Dette er en spøkelseshistorie som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver. Forfatterens evne til å kombinere det overnaturlige med skarp sosial observasjon, gjør imidlertid denne boken til en spenningshistorie utenom det vanlige. Andre verdenskrig er nylig over, og en støvete sommerdag i Warwickshire blir en lege tilkalt til det avsidesliggende Hundreds Hall, et georgiansk herskapshus som har vært i Ayres-familiens eie i over 200 år. Huset forfaller, og eierne strever både med sine egne konflikter og å holde tritt med et samfunn i sterk forandring. Men er Ayres-familien hjemsøkt av noe mer illevarslende enn et privilegert overklasseliv som svinner hen? Doktor Faradays livshistorie vikles på skremmende vis tett sammen med Ayres-familiens historie.

Alan Bradley ? Det søte i bunnen av kaken kr 349,-

 Møt Flavia de Luce ? en krimhelt ulik alle andre:
11 år gammel, iskald, lynskarp, fryktløs, med en formuleringsevne som Charles Dickens og kjemikunnskaper som Madame Curie.
Fra pikerommet sitt i den falleferdige herregården på den engelske landsbygda ? hvor hun bor sammen en far hun forguder og to storesøstre hun avskyr ? bruker Flavia dagene sine på å gjennomskue de voksnes mørkeste hemmeligheter.

John Hart ? Det siste barnet kr 379,-

Tretten år gamle Johnny Merrimon hadde et perfekt liv: et godt hjem og kjærlige foreldre, og tvillingsøsteren Alyssa som han var sterkt knyttet til. Han visste ingenting om tap og svik ? før den dagen Alyssa forsvant inn i en fremmed bil. Nå, et år senere, er Johnny ensom og alene, forlatt av alle han var blitt opplært til å stole på: Faren dro sin vei like etter at datteren ble borte, og moren har forskanset seg i en tåkeverden av alkohol, dop og mishandling. Ingen andre enn Johnny tror at Alyssa fremdeles er i live, og han bestemmer seg for å finne henne og redde familien. Så forsvinner enda en liten jente, og Johnny må oppsøke miljøer og mennesker som ingen barn burde bli kjent med.

Dette skulle vel være litt å velge i. Nå er det bare å krype opp i sofakroken med pleddet og årets nye påskebok. Enjoy!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar