Hopp til hovedinnhold

Slik legger du den perfekte partysminken

Make-up artist Tore Petterson viser trinn for trinn

Tore Petterson er den offisielle make-up artisten til The Body Shop i Norge. Han har bred erfaring fra foto, catwalk, teater og film. Tore har jobbet med make-up i over 15 år, både som make-up artist selv, og som lærer ved flere make-up skoler. “Jeg spesialiserer meg i enkle make-up teknikker som er lette å lære bort og lette å lære seg – slik at du kan gjenskape looken selv på badet hjemme,” sier Tore. Han er opptatt av et naturlig utrykk, friskhet og at kunden skal finne produkter til sitt behov.

Nå står julebordsesongen for døren, og vi har spurt Tore om han kan dele noen tips med oss.

All god makeup starter med det perfekte underlaget

“Hva starter du med når du legger en make-up?”  Jeg begynner med Lightning Touch 03 (kr. 159,-) som er en transparent concealer som er fin å bruke under øynene og over øyet for at øyenskyggen skal sitte bedre,” sier Tore. “Den legger jeg også rundt skyggepartiene ved nese og munn. Mitt topp tips er å legge concealeren med en Foundation Brush (kr. 149,-) for å få best resultat! Deretter påfører jeg Extra Virgin Mineral Foundation (kr. 269,-) med den store børsten, Face and Body Brush (kr. 149,-), for å skape en plettfri airbrush-effekt”.

Den enkle veien til smoky eyes

Mange ønsker å legge smoky eyes, sotede øyne, til julebordet. Har du noen gode tips?”

Start med å legge en matt, lys øyenskygge. Jeg pleier å bruke øyenskyggen Vanilla Cream 13 (kr. 119,-) fra The Body Shop på hele øyenlokket,” avslører Tore. Neste trinn er å påføre kajalen Carbon Black Eye Definer (kr. 109,-) rundt hele øyet og duse den ut med kosten Eyeshadow Brush (kr. 89,-). “Så påfører jeg bestselgeren Shimmer Cubes 06 (kr. 249,-) hvor jeg blander de lyse nyansene innerst på øyelokket mot nesen, avslutt med den mørkeste nyansen i ytterkant av øyet.” På denne måten får man inntrykk av en ensfarget smokey eye; med en lysere refleks innerst som er med på å åpne øyet.

Hvordan legge mascara?

“Har du noen eksperttips å dele med deg når det gjelder mascara?” “For å få bedre støtte og enklere påføring bøyer jeg alltid kosten til Super Volume Mascara (kr. 149,-), og legger den på under i fra,” svarer make-up artisten. “Påfør deretter mascara med små sikk-sakk bevegelser, og dytt kosten kun en gang inn i mascarabeholderen. Voila! Mørke, fyldige vipper!”

I tillegg til å være offisiell make-up artist for The Body Shop, jobber han med opplæring av kjedens butikkmedarbeidere; “Du som kunde kan komme inn i hvilken som helst av butikkene i The Body Shop, og få akkurat den samme opplæringen og behandlingen,” understreker make-up artisten.  Tore er opptatt av at ingen skal måtte lide for vår forfengelighet, verken dyr eller mennesker. Hans hjertesak i The Body Shop er Community Fair Trade, selskapets eget program for rettferdig handel.  Til daglig reiser Tore rundt i alle butikkene i The body Shop for å inspirere kunder og ansatte, og han holder foredrag for interne og eksterne fora. “Jeg er opptatt av å forstå dine ønsker og behov når det kommer til make-up, og jeg er mer opptatt av å finne det rette til deg, fremfor å følge trender slavisk,” avslutter Tore Petterson.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar